Tukenja

Artikler

Skal I på bilferie? Det skal du huske

truck
aass11

Bilferier er en enormt smart måde at holde ferie på – især hvis I skal af sted som familie. Det er der mange forskellige årsager til. For det første, så er det enormt nemt, at I selv kan bestemme tempoet, distancen og kadencen.

For det andet, så kan I spare en del penge i forhold til for eksempel at rejse af sted med fly. Selvom benzin selvfølgelig koster, så er det stadig en del mindre dyrt end hele hejset med at skulle gennem lufthavnen og med et fly. For det tredje, så er det hyggeligt.

Hav styr på det hele

Men en bilrejse er typisk også lang, og I står med rigtig meget af ansvaret selv. Det er sådan set fint nok, for det er netop ansvaret, som også giver jer friheden. Men det er derfor også enormt vigtigt, at I har styr på det hele før I tager af sted.

asfalt

Det kan være alt fra de helt små ting til de helt store, som I skal huske at tænke over. Når alt dette er gjort, så kan I køre af sted uden nogen bekymringer. Her kommer 3 ting, som I ikke må glemme inden bilferien.

Meld jer til autohjælp

Mange mennesker tænker, at deres bil jo selvfølgelig ikke bryder sammen. Måske er bilen næsten helt ny, eller måske har den bare altid kørt upåklageligt. Men ingen af disse ting er garant for, at noget ikke kan gå galt – især ikke, når I skal af sted på en længere tur.

Derfor er det enormt vigtigt, at I laver en aftale om autohjælp. Det smarteste er at melde jer til som kunder ved et firma, som dækker det område, som I skal køre i. Med tilmeldt autohjælp kan i nemlig lynhurtigt få assistance, hvis bilen skulle bryde sammen – læs mere her.

snack

Hav styr på ruten

Når I kører af sted på vejene, så kan i aldrig helt forudse, hvad der kan komme af forsinkelser. Kø og vejarbejde er altid en mulighed, og det kan I ikke gardere jer imod. Hvad i derimod kan gøre, er at undgå forsinkelser og frustrationer, fordi I ikke har styr på ruten.

Det smarteste er at skrive alle adresserne ned, så I kan plotte dem direkte ind i en GPS, som så kan vise jer vejen frem til jeres destination. Bruger I ikke GPS, så bør i printe kort og rutevejledninger ud, så den ene person kan sidde og hjælpe føreren med at finde vej.

Gå aldrig ned på snacks

Der her kan måske virke som en mindre og lidt mere ligegyldig ting. Men det er faktisk ret vigtigt at sørge for, at der altid er noget at spise og drikke i bilen.

Undervejs kan I komme til at køre steder, hvor der er langt mellem rastepladser og restauranter. Så er det guld værd at have lidt at spise med i bilen. Det kan minimere risikoen for dårligt humør og dårlige beslutninger i det lange løb.