Tukenja

Artikler

Information om kviklån og gode råd

Alt om kviklån
aass11

Kviklån er kommet i pressens søgelys. Der har i nogle tilfælde været problemer med skyhøje rente. Der er man danskere som ønsker mere gennemskuelighed og gerne vil have renteloft på de omtalte lån. Samtidig ses der flere og flere steder muligheder for lån på nettet. Det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor er det også vigtigt at have øje for hvor du finder det bedste lån.

Hvad sker der inden for kviklån lige nu

Flere medier har fokus på kviklån. DR sender d. 29. april programmet ”Kongerne af kviklån” hvor de sætter fokus på branchen og nogle af de implicerede personer. Men også politikerne er ved at se på om der kan ændres på reglerne på området. For dem er det især vigtigt at kreditvurderingen bliver skærpet fordi der har været sager ude hvor nogle låneudbydere ikke har levet op til kravene på dette punkt.

Altinget som er en netavis der ikke er partipolitisk skriver at skolebørn skal i 2021 skal testes i finansielle kompetencer. Pisa-testene skal blandt andet indeholde spørgsmål omkring lån og e-handel. Professor Peter Allerup mener det er en afspejling af dagligdagen og derfor et brugbart testpunkt. Det vil hjælpe eleverne når de senere skal vurdere konsekvensen ved optagelse af kviklån. Professoren udtaler også det vil være et emne som er nemmere for eleverne at huske, fordi der er mere nærhed i løsningerne.

Ud over de mange sager der fremstilles i pressen og politisk er der stadig annoncering fra mange forskellige låneudbydere. Hvis du på google søger på kviklån, er der 368.000 resultater. Det afspejler et stort marked som lever i bedste stil. Ud over selve låneudbydernes annonceringer ses der mange sider hvor der samles oversigter over kviklån.

få råd til mere

Råd til dig der vil have et lån

Det kan være meget svært at navigere i låneverdenen. Sørg for at tænke over det inden du optager et lån. Undersøg hvilke muligheder du har for at låne. Nogle kviklån er omkostningsfrie i den første periode, men efterfølgende kan der være gebyrer på. Tænk over om du har luft i dit budget til tilbagebetaling af et lån.

Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet. Så du kan altså tilbagebetale pengene inden da og annullerer lånet. Der er ca. 4 ud af 10 der benytter sig af den mulighed. Sørg også for at undersøge lånets omkostninger. Hvor meget skal du i alt tilbagebetale? Husk at se på lånets årlige omkostninger (ÅOP). Det bedste er en lav ÅOP. Der kan være stor forskel på ÅOP på kviklån.

Hvis du anvender dig af kviklån, så sørg for du ikke kommer ind i en bølge, og får optaget flere lån end det ene. Hvis du Mener et kviklån er en løsning for dig, skal det ikke være for at udbetale anden gæld. Det er som regel ikke en god ide at udbetale gæld med et nyt lån medmindre renten er væsentlig lavere.

Hvordan får du det bedste lån?

Der findes forskellige sider der kan hjælpe dig med at udvælge netop det kviklån som passer bedst til dig. Du kan på f.eks. finde et kviklån ved at vælge beløbsstørrelse og alder. Herefter kan du vælge om du vil have en liste over de mest populære lån eller en liste med laveste rente øverst. Det er en nem og overskuelig måde at få oplysninger om de forskellige lån. Du kan se ÅOP og samlede omkostninger på de enkelte lån.

lån