Tukenja

Artikler

Designet af din hjemmeside er vigtigt for sidens succes chancer

hjemmeside-design
aass11

Hvis du er en af dem, der har besluttet dig for, at du vil åbne din egen hjemmeside, så har du sikkert allerede været i gang med at tænke på designet til dit nye domæne. Hvis ikke, så vil denne artikel helt sikkert kunne hjælpe dig godt i gang med, hvad du skal huske, når du skal i gang med din hjemmeside. Det er nemlig ikke helt lige gyldigt, hvordan du går i gang med design arbejdet. Designet af din side er blandt andet det, der skal sikre dig et flow af retur besøgende, hvilket kræver et overskueligt, lækkert og behageligt design at surfe rundt på.

Skal du vælge et gratis tema, eller bør du betale for et?

Et godt sted at begynde at designe sin hjemmeside er gennem WordPress. Dette er en gratis service, der er specielt designet til dig, der gerne vil lave din egen hjemmeside. En del af funktionerne i WordPress er lige til at gå til, mens andre kræver en mere avancerede bruger med kendskab til kodning.

design

Når din hjemmeside er startet op, er det tid til de første designvalg – nemlig hjemmesidens tema. WordPress har et hav af forskellige gratistemaer, men samtidig har du også muligheden for at betale dig fra et lækkert tema. Der er ikke noget rigtigt og forkert i forhold til at vælge mellem gratis og betalings temaer. Spørgsmålet afhænger 100% af, hvad formålet med din hjemmeside skal være. Er der tale om en simpel informationsside, så er det måske helt nok at vælge et smart gratis tema. Har du derimod nogle ekstreme designkrav til din nye webshop, så er det ikke sikkert, du lige finder det, du søger blandt gratis temaer, og i så fald må du investere i et Tema.

Der findes temaer, der passer til langt de fleste brancheområder, så hvis om du leder efter lækre temaer med biler, blomster, babyudstyr eller andet, så er det næsten med garanti muligt at finde et tema, du vil kunne lide, og som vil passe til din hjemmeside.

Temaet er vigtigt, men du kan altid opdatere det

Der kan være flere grunde til at skifte tema undervejs i en hjemmesides levetid. For det første kan det være, at du har startet ud med et gratis tema til din hjemmeside. Senere er du måske blevet interesseret i et mere specifikt tema indenfor dit brancheområde, og din interesse er begyndt at falde på betalingstemaerne, der som regel har flere funktioner, og i sådanne tilfælde er det en mulighed at udskifte temaet.

Det kan også være, at du simpelthen bare synes at din hjemmeside trænger til lidt fornyelse, hvorfor det også er en super god mulighed at skifte fra et ældre til et mere moderne tema. Det kan nemlig godt resultere i færre besøgende på siden, hvis dit tema er gammelt. Det kan lidt sammenlignes med, hvis folk skal væge mellem den gamle genbrugsbutik med slidt inventar og forfalden tapet og så den nye flotte superbutik med topmoderne indretning. Dit tema på din hjemmeside er din hjemmesides indretning.