Tukenja

Artikler

Der er mange fordele ved en billig a-kasse

Der er mange fordele ved en billig a-kasse
aass11

En a-kasse er forkortelsen for en arbejdsløshedsforening, og hvis man en dag bliver fyret – måske endda temmelig pludseligt og uden man havde set det komme – vil et medlemskab i en a-kasse sikre, at man får udbetalt dagpenge med det samme. Hvis man ikke er medlem, får man først kontanthjælp fra kommunen, når ens egne midler er brugt op, og det er bestemt ikke en ønskværdig position at stå i. Man kan endda være nødt til at sælge værdifulde ejendele. For det første er der altså en ønskværdig fordel i overhovedet at være medlem af en a-kasse. For det andet kan man så tilmed finde en god og billig a-kasse, hvilket man også kan læse nærmere om på billig-akasse.dk. Der er naturligvis mange forskellige tilbud om a-kasser at vælge imellem, og hvis man bruger lidt ekstra tid til at sætte sig ind i markedet, vil man sagtens kunne finde en billig a-kasse, der sikrer én de nødvendige fordele.

Find en billig a-kasse der passer til netop dig

Som nævnt er der altså mange forskellige a-kasser derude, som passer til forskellige erhverv. Det er anbefalelsesværdigt at henvende sig til en a-kasse, der er specialiseret i det område og det erhverv, man arbejder indenfor, fordi de her jo så naturligvis vil have den største ekspertise og den største erfaring, som kan komme én til gode. Hvis man altså for eksempel er uddannet håndværker, vil det være en specifik a-kasse at henvende sig til, ligesom der vil være en for eksempelvis uddannede folkeskolelærere. Når man begynder et nyt job, hvad enten det er ens første som nyuddannet, eller man har skiftet firma eller position, er det altså anbefalelsesværdigt at melde sig ind i en a-kasse så hurtigt som muligt. Og det kan sagtens være en billig a-kasse. Det gælder bare om at tjekke, at kvaliteten af tilbuddene i den valgte a-kasse stemmer overens med ens behov og forventninger, så man er dækket så godt som muligt, hvis ulykken tilfældigvis rammer, og man bliver fyret.

Meld dig ind i en billig a-kasse, før du bliver arbejdsløs

For at kunne drage fordel af sin a-kasse og få udbetalt sine dagenge, kræves det, at man har meldt sig ind, førhen man blev fyret. Man kan altså ikke blot melde sig ind straks efter og så få udbetalt dagpenge straks efter. Man skal have været betalende medlem i en vis periode, og derfor er det også netop anbefalelsesværdigt at have brugt den fornødne tid på at finde frem til en passende og billig a-kasse. Udover at man gerne vil have den månedlige medlemspris så lav som muligt, kan man også bruge tilbud om kundeservice som en tommelfingerregel, når man leder efter en a-kasse at melde sig ind i. Jo bedre kundeservice og jo hurtigere a-kassen vil kunne stille sig til rådighed, jo bedre er det for én, hvis man har akut brug for kontakt efter en uventet fyringsrunde. Her gælder det nemlig om at kontakte sin a-kasse så hurtigt som muligt.