Tukenja

Artikler

Rengøring af hjemmet

Rent_hjem_
aass11

Det kræver sit at holde en bolig ren. Ikke kun overfladerengøringen og det man gør for at vedligeholde rengøringen. Men den store hovedrengøring rum for rum, den tager tid, måske endda flere dage, hvis man vil helt til bunds. Det er dog utrolig lækkert, når det er overstået, og det giver et stort overskud i tiden efterfølgende. Herefter kan det anbefales med det forebyggende arbejde, for at holde snavset nede og dermed udskyde den næste store omgang hovedrengøring. For så sjovt er det jo heller ikke at gøre rent.

Det er praktisk at lægge en plan for arbejdet. Tag gerne et rum ad gangen, og blive helt færdig der, inden du fortsætter til det næste.
Læg en praktisk slagplan, så du undgår dobbeltarbejde. Træk gummihandskerne på, skru op for din favorit musik, og så er det bare at komme i sving som en anden tornado.

Den gode forberedelse

Sæt vaskemaskinen i sving og kom til bunds i vasketøjet. Tag også gerne pyntepudebetræk, kludetæpper og andet, som kan vaskes i maskinen. Inden du starter en række af maskinvaske, så start med at køre et renseprogram på maskinen, så sikrer du, at den er ren og klar til de mange vaske.

Rent_hjem_

Sørg også for at have alle dine rengøringsartikler klar, så du ikke undervejs skal lede efter dem. Har du ikke allerede fyldt rengøringsskabet op, så kan det anbefales at man på forhånd for købt det hjem. Det kan for eksempel være med inspiration om rengøringsartikler fra rensning.dk. Her finder du alt til rengøring og rensning, samt en masse tips og vejledning, til en grundig rengøring, hvilket kan være lærerigt og inspirerende.

De mest tidskrævende rum at rengøre er køkkenet og badeværelset, da der er mange bakterier og meget, som skal vaskes ned, renses og skures. Husk derfor at købe ekstra klude, skuresvampe og så videre, da du ikke kan bruge de samme til begge rum, på grund af bakterier. Man kan eventuelt farveopdele det, således at køkkenet har røde klude/svampe og badeværelset blå klude/svampe. Så er det let at adskille.

De hjælpende maskiner

Det er altid rart, når noget af arbejdet kan gøres med maskiner. For eksempel er en god støvsuger tæt på uundværlig i husholdningen. Den skal helst være af en god kvalitet, så den holder sugeevnen over en længere periode, end man ellers ser hos de billigere modeller, der efter kort tid bare skubber støvet rundt i stedet for at suge det op.
En opvaskemaskine er ligeledes en af de maskiner, som man hurtigt går hen, og bliver glad for.

Rent_hjem_

På rensning.dk finder du en masse tips og guides til, hvordan du anvender og vedligeholder din opvaskemaskine, således at den holder i længere tid, og mindsker risikoen for at den brænder sammen. Det kræver mere pasning og vedligehold at holde en opvaskemaskine ren, end man umiddelbart skulle tro, så man undgår at den efterlader servicen med for mange bakterier.

Den skal faktisk renset omkring en gang om ugen, for at hygiejnen holdes på et forsvarligt niveau.