Tukenja

Artikler

Få det bedste ud af filmunderholdning, med streaming

Alternativ til bøger
aass11

Streaming har demokratiseret film-underholdningsbranchen. Det har både skabt et helt vanvittigt tilbud af underholdning og trykket priserne ned til, hvor alle kan være med. Hvor man tidligere skulle bruge en formue på at købe DVD’er af de elskede serier, eller på at leje dem i en video butik, kan nu alle være med for mindre end en hundredelap om måneden.

Streaming har også skabt et helt nyt udtryk for en ny vane: binging.

Streaming har dog også været dødsstødet for de mange videobutikker som var skudt op i løbet af 90’erne. Hele kæder af de populære butikker forsvandt som dug for solen. Men for os som forbrugere af underholdnings film og serier, har streaming været en gave fra himmelen.

TV er blevet til WebTV

Streaming har også forandret TV branchen. Denne blev hurtigt tvunget til at tilpasse sig den nye realitet. Nu kunne du se alverdens film, serier og videoclips når du havde lyst. Det kostede ikke mere for en hel måned end en burger og cola menu i Mc Donalds, og fandtes endda helt gratis.

Hvorfor skulle man så bruge tid på at se TV? TV branchen var dog smart nok at kunne forvandle sig fra en famlende, fed maddikke til en agil sommerfugl. Indenfor kort tid var alverdens TV stationer kommet online. Nyheder kan nu videocastes og streames døgnet rundt, og du kan se TV serierne on demand, mod betaling eller endda gratis.

Hele TV netværket blev digitalt i en fart. Hos os findes der nu udelukkende WebTV.

De klodsede CRT fjernsyn blev hurtigt erstattet med slanke og æstetiske fladskærme. Som overførselshastigheden multiplicerede sig selv, voksede skærmopløsningen med i takt. Skærmene blev større og større og større, og i dag kan du få en HD fladskærm i hjemmebiograf størrelse til en slik.

alternativ til bøger

Stort udvalg af Streaming tjenester og WebTV

Det startede med YouTube, som var banebrydende. I dag findes der et kæmpe udvalg af diverse streaming tjenester verden over. De er alle tilgængelige overalt fordi de bruger det globale WWW –world wide web.

De helt store som Netflix og HBO er blevet til storproducenter af film og serier. De har på få år formået at skabe ikoniske serier som Breaking Bad og Game of Thrones. Men TV branchen har ikke ladet sig slå ud og svarede igen med kultserier som Sex in the City og Prison Break.

Der findes nu 1000 vis af TV kanaler på Internettet, over Kabel TV og satellit. Dem kan du se verden over. Der findes begrænsninger i form af geo-fencing. Det er filmbranchens desperate forsøg at sikre sig kontrol over ophavsrettighederne. Med geo-fencing bestemmer de fra hvilken geografisk placering du kan se hvad.

Men med VPN tjenester som du kan abonnere på, bliver du selv herre over hvad du vil se, der hvor du er.

WebTV gør læsning gammeldags

Hvem har brug for bøger, når der findes Internettet, Web TV og streaming? I 78’ var der en hit der hed ”video kills radio star”. I dag kunne det overføre det til bøgernes verden, som er truet af udryddelse fra Internettet og streaming. Der findes i dag mange alternativer til bøger når det kommer til underholdning. Man kan undre sig at der stadig findes biblioteker og boghandler.

Heldigvis har disse også tilpasset sig den nye realitet. Bibliotekerne er blevet multimedie videnscentre. Og når du bliver skærmtræt, kan du altid stikke næsen i en bog.